Groen dichter bij brengen

Vergroen je Leven is een sociale onderneming. Onze missie is om groen letterlijk dichter bij mensen te brengen, binnen- en buitenshuis, omdat ieder mens gelukkiger en gezonder wordt van levend groen. En omdat we in Nederland steeds meer verstedelijken en verstenen. Wist je dat maar liefst 40% van het tuinoppervlak in Nederland versteend is?

Geen groene vingers?

Wij ook niet! Daarom helpen we je met kant-en-klare pakketten om je eigen leefomgeving eenvoudig te vergroenen. Dat doen we met onze groenpakketten.

Met kleine stapjes bouwen we aan een groenere wereld waarin het fijner leven is. Doe je mee?

Met groen goed doen

Van elk verkocht product van je Leven gaat een bijdrage naar een maatschappelijk vergroeningsproject. Zo zorgen we dat op plekken waar dat anders niet van de grond komt, toch vergroend wordt.

Onze partners

Voor onze pakketten werken we samen met gerenommeerde partners die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Dat vinden we belangrijk. Zo komen o.a. de buitenplanten rechtstreeks bij onze vaste kweker Griffioen vandaan, Zij kweken met liefde en zorg planten met het certificaat 'on the way to planet proof'. Lekker duurzaam én dagvers. Voor onze bloembollen werken we samen met JUB Holland, de hofleverancier van kleur. Zij telen hun bloembollen duurzaam en zijn PlanetProof gecertificeerd. Zo weet je dat je altijd een verantwoord product van goede kwaliteit koopt!

Stichting Steenbreek wil onze leefomgeving vergroenen, waarbij onnodige verharding in privé- en openbare ruimte vervangen wordt door een diversiteit aan groen. De hulp van inwoners, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties is daarbij hard nodig en acties als ‘tegel eruit, groen erin’ zijn daarbij onmisbaar. Vergroen je Leven werkt nauw samen met Stichting Steenbreek.

JUB Holland is een familiebedrijf dat al sinds 1910 bloembollen teelt. Zij hecht veel waarde aan een duurzame en milieubewuste teelt en streeft ernaar om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tot een minimum te reduceren. JUB is actief deelnemer in MPS en gecertificeerd PlanetProof. Hiermee heeft JUB een voortrekkersrol binnen de sector.

Griffioen Wassenaar is een duurzame ondernemer die al bijna 100 jaar vaste planten kweekt. Ze zijn in het bezit van de certificaten van MPS-GAP, NL Greenlabel, ‘On the way to PlanetProof’ en Groenkeur. De vaste planten komen voor 100% uit de eigen duurzame kwekerij, waarbij geteeld wordt in veenarme substraten. De potten zijn van 100% gerecycled plastic.

Plant Health Cure is onderdeel van Den Ouden Groep, een familiebedrijf met als missie om de leefbaarheid van onze aardbol te verbeteren. PHC is specialist en koploper op het gebied van mycorrhiza-technologie en bodembiologie. Zij leveren nuttige bodemschimmels en bodembacteriën en andere middelen die planten weerbaar maken en beter laten functioneren.

Daarmee wordt het mogelijk om drastisch te besparen op bestrijdingsmiddelen en meststoffen.