Elk klein beetje groen helpt!

Mooi om te zien dat er zoveel initiatieven zijn om te vergroenen. Niet alleen zijn groene planten goed voor je, maar ermee aan de slag gaan in de tuin geeft een boost in de energie. Samen met je familie, vrienden, collega's en/of buren geeft nog meer voldoening. Je wordt er simpelweg gelukkiger van. Meer groen in je directe leefomgeving is het meest effectieve, duurzame en sympathieke antwoord op persoonlijke en maatschappelijke issues als wateroverlast, hittestress, afnemende biodiversiteit, stress, overgewicht, eenzaamheid, depressiviteit …. Onderzoek wijst uit dat ook een beetje groen al effect heeft. Dus als iedereen nou eens één tuintegel zou vervangen door groen, dan zou de persoonlijke en maatschappelijke winst al groot zijn.

Groen doet goed

Groen is hartstikke goed. Het verlaagt je stress, helpt je ontspannen, vergroot je concentratie en verbetert je stemming. Je wordt er simpelweg gelukkiger en gezonder van. En dat zeggen we niet zomaar.

Onderzoek leert dat een groene omgeving de kwaliteit van leven verhoogt. Wil je daar meer over weten? Klik dan op de afbeelding voor extra toelichting.

Een goed begin is het halve werk!

Wist je dat de bodem heel bepalend is voor de natuurlijke weerstand en vitaliteit van je planten? Het loont dus om even aandacht aan de bodem te besteden. Klik op de afbeelding voor extra toelichting.

Wil je goed doen?

Als sociale onderneming staat onze missie voorop. Daarom reserveren we van elk verkocht product een bijdrage die we besteden aan maatschappelijke vergroeningsprojecten. Zo zorgen we dat op plekken waar dat anders niet van de grond komt, toch vergroend wordt.