Gemeente

Minder steen is meer genieten

Veel gemeenten voeren acties om de burger tot vergroening te bewegen. In de praktijk blijkt het echter lastig om óók de burgers te activeren die geen groene vingers hebben of die niet zo maatschappelijk gemotiveerd zijn. Vergroen je Leven ziet het als haar missie om iedereen aan meer groen te krijgen.

Daarom ontwikkelt Vergroen je Leven pakketten die de focus leggen op wat groen met jou doet: je wordt er letterlijk gezonder en gelukkiger van. En door het leuk, toegankelijk en laagdrempelig te maken om je (dagelijkse) leven te vergroenen. Dat doen we met ons Tegeltje Groen, Bolletje Bloem en Metertje Groen, maar op termijn ook met DIY- en cadeaupakketten. Daarmee bereiken we meer mensen en dus uiteindelijk ook: meer vergroening. En daar gaat het uiteindelijk om!

Vergroen je Leven
Vergroen je Leven is een sociale onderneming die een leukere, duurzame en gezondere leefomgeving nastreeft door groen dichter bij mensen te brengen. Van elk groenpakket gaat een bijdrage naar maatschappelijke vergroeningsinitiatieven. Vergroen je Leven is partner van Stichting Steenbreek.

Wat kunnen we voor uw gemeente betekenen?

  • We leveren aantrekkelijke groenpakketten (op centrale plaats of rechtstreeks aan de burger)
  • We helpen u burgers te bereiken die u anders niet bereikt door de consumentenbehoefte als uitgangspunt te nemen
  • We sluiten waar wenselijk aan op uw eigen thema e/o andere vergroeningsinitiatieven
  • We leveren pakketten uit uw naam gratis (al dan niet in gelimiteerde oplage) of met een kortingsbon/voucher aan uw burgers
  • We kunnen u ontzorgen in de organisatie